Partnerek

Prof. Dr. Kondorosi Ferenc egyetemi tanár

dr-kondorosi-ferencA biztonság nemzeti érdek – hallhatjuk sokszor és sokfelé. Nemcsak az ország, vagyis a köz biztonságát értjük, kell értenünk ilyenkor, hanem az egyes polgárok biztonságát, azaz a magánbiztonságot is. Akkor tud ugyanis egy ország, a gazdasága, a társadalma jól működni, ha polgárai biztonságban érzik magukat és tulajdonukat. Ha tudnak és mernek élni és dolgozni, vállalkozni és gyarapodni.
Az állami gondoskodáshoz szokott társadalomnak nehéz volt elfogadnia a magánérdeket, a magánszervezeteket. Különös jogalkotói és jogalkalmazói felelősséget jelent az ilyen feladatokat (át)vállaló szervezetek létrehozásának feltételrendszerét megalkotni és ezeket a szervezeteket működtetni.
A civil szervezeteket hamar megkedvelte a demokrácia-barát magyar társadalom. Ezek a szervezetek számtalan állami feladatot vállalnak át. Az állam partnerei, kritikusai, alternativ értékrendet képviselnek, s az önkormányzatiság adja meg működésük alapfilozófiáját.
Kedves Látogató, aki a virtuális világban találta meg ezt az állami feladatvállalásban jeleskedő szervezetet, ne lapozzon tovább a világháló más lapjai felé. Itt civil értékrendet, minőségi feladatellátást, az állam számára pedig jó partnert talál.

Dr. Funk Sándor

Dr. Funk Sándor portré 2001.07.03. Szegõ Co./Schumy Csaba Hölgyvilág

Azt gondolom, hogy a rendvédelemben, ahol sok olyan ember dolgozik aki ezt a munkát hivatásának tekinti, ugyanakkor profi szinten végzi – szükség van az ilyen Alapítványra, amely a tapasztalatokat összegyűjti és megőrzi, a magas szinten érzett hivatástudatot fejleszti, ápolja, a területre készülőknek példát mutat, az aktívaknak megoldásokat, azok pedig, akiknek aktív pályaszakasza már lezárult, lehetőséget arra, hogy megszerzett tudásukat és etikájukat mindannyiunk javára megőrizzék… én azt tapasztaltam munkám során, hogy csak ilyen módon lehet eredményesen és humánusan megtartatni a törvényt.