Rendezvények

FBŐ X. országos szakmai csapatverseny 2019.

Gőzerővel készülnek az NKE RTK és az OE BGK hallgatói, sőt az NKE RTK egy külön sportklub-csapattal is indul.
Természetesen, ahogy eddig is, ebben az évben is minden lehetséges támogatást megkapnak alapítványunktól, hogy egy jó hangulatú, izgalmas verseny méltó résztvevői legyenek.
Közben már elkészült az összefoglaló is a versenyről, amit ITT nézhetsz meg!
Elismerést kapott a REMOK !
Az Óbudai Egyetem Bánki Kara diplomaátadó ünnepségén, nagy hírű, komoly cégek mellett, akik az egyetemi képzéshez járulnak hozzá, Alapítványunk is meghívást kapott, ahol oklevéllel és egy kisplasztikával emlékeztek meg tevékenységünkről.

Képek itt

sebestyenphoto.hu

sebestyenphoto.hu

videó itt.

 Tudomány Napja és a REMOK.
Az Óbudai Egyetem Bánki karán tartott előadást a REMOK által meghívott vendégszakértő, Domokos Attila.
A Harckocsikkal kapcsolatos előadásara honvédek is érkeztek, de civilek és gyermekkorú látogatók is élvezettel figyelték az előadásokat, sokan visszatértek hogy folytassák a megkezdett beszélgetéseket.

Az előadások szüneteiben hallgatói demonstrátorok szórakoztatták a közönséget harckocsimodellekkel, melyeket a REMOK alapítvány  már jóval a rendezvény előtt e célból szerzett be és adta át a

 

A várakról szóló előadásokat a REMOK kuratóriumi elnöke tartotta, szintén élénk érdeklődés mellett.
Az előadásokat folyamatosan keresték az érdeklődők 16 óra és 24 óra között.
A Tudomány Ünnepe Rendezvénysorozat  eseményei:
2018. november 16.
a Pécsi Határőr Tudományos Közlemények huszadik számának ünnepi könyvbemutatója
November 20., kedd
A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon a Biztonságtechnikai Szimpózium minden évben két alkalommal kerül megrendezésre. A mostani a XXIII. sorszámot viseli és ezúttal a biztonságtechnikai mérnöki képzés indulásának 25 éves évfordulóját ünnepelve a szakma jeles vezetői, képviselői tartanak rövid előadást a terület aktuális kérdéseiről. Az esemény lehetőséget biztosít az OTDK-n, TDK-n sikeresen szereplő hallgatók közül egynek-egynek eredményük ismertetésére.

A Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Csapatversenyén,

2018. szeptember 8.-án 

a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatai

arany és ezüst érmet,

 

 

míg az Óbudai Egyetem csapata

bronz érmet szereztek. 

A REMOK által a versenyben résztvevő egyetemek támogatására nyújtott minden fillér megtérült, kitűnő hangulatban és nagy kedvvel versenyeztek a hallgatók.

Alapítványunk ezúton is gratulál a csapatok tagjainak és felkészítő tanáraiknak az elért eredményekhez, önkéntes segítőinknek akik zöld pólóban segítettek 

hálánkat fejezzük ki!

A Fegyveres Biztonsági Őrségek V. Országos csapatversenye Hallgatói Csapatok Videó

Ide kattintva elérhető

Versenyző hallgatóinkat támogató Szponzorainknak 

In-Kal Security 

Justice Security

Hori-Zone 

Ismételten köszönetünket fejezzük ki!

 

A Securiforum Kiállítás- és Vásár Egyetemi standján és előadás szekcióiban voltunk elérhetőek.

Hasznos kapcsolatokat sikerült megerősítenünk, és remélhetőleg építenünk is!

SZENT LÁSZLÓTÓL A MODERNKORI MAGYAR RENDÉSZETTUDOMÁNYIG

című nemzetközi tudományos konferencia

Pécs, 2017. június 29. 

A konferencia programja a következő linken olvasható: PROGRAM17

A fegyveres Biztonsági Őrségek IV. Országos Csapatversenye Hallgatói csapatok videó

Negyedszázados a Magyar Detektív Szövetség!

Jeles évfordulót ünnepeltünk 2016 december 15.-én melyről a fotógaléria itt érhető el.

2016-ban is megrendezésre került a nemzetközi Webkonferencia!

A tudományos eredmények publikálására, mint minden ősszel, ebben az évben is sokan kaptak lehetőséget, melyhez alapítványunk a maga szerény eszközeivel hozzájárult.

A konferencia kiadványa itt érhető el!

A REMOK 2016-ban különdíjjal jutalmazta az OTDK-ra készített magánbiztonsági és rendvédelmi témájú dolgozatokat két egyetemen

Pályázaton elnyert támogatásból ebben az évben sikerült először a tudományos munkákat készítő diákok díjazása az NKE RTK – a hír ide kattintva megnyílik – és az ÓE BGK 4-4 hallgatója részesült különdíjban, egy-egy 16 GB-os pendrive formájában.

A fegyveres Biztonsági Őrségek IV. Országos Csapatversenye

Mint tavaly, 2016-ban is egyik fontos feladata volt Alapítványunknak, hogy a versenyre hallgatói csapatokat készítsünk fel. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kara  “felvette a kesztyűt” és az Óbudai Egyetem Bánki karához hasonlóan kiállított két hallgatói csapatot a versenyre. Alapítványunk mindent elkövetett, hogy a csapatokat támogassa, segítse a felkészülésben, biztosítsa a versenyzés feltételeit.

Éves feladataink között ez “vitte el” a legtöbb szervezésben, oktatásban megtestesülő munkaórát, és támogatóinknak hála, a legtöbb pénzt is! Az egyetemek hallgatói és tanárai is összesen több száz munkaórát fektettek be, remek eredménnyel! A mérnökhallgatók ebben az évben szembesültek azzal, hogy a sokkal komolyabb fizikai és lövészeti felkészültséggel rendelkező rendészettudományi hallgatók legyőzésére jövőre komolyabban kell felkészülniük. A hallgatói csapatok versenyében 2016-ban az NKE RTK hallgatói diadalmaskodtak.

Hamarosan felkerül ide az alapítvány videó-összefoglalója, addig a címre kattintva az MFBÖÖSZE videója érhető el.

15 ÉVES A SZENT LÁSZLÓ NAPI NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIASOROZAT

Nagy utat járt be az MHTT Pécsi Szakcsoportja, mely 2016 nyarán ünnepi konferenciát rendezhetett, hála dr. Hautzinger Zoltán, dr. Gaál Gyula és Zámbó Péter fáradhatatlan szervezőkészségének. A címre kattintva elérik a pécsi szakcsoport honlapját, ahol nem csak híreket, de a legújabb ünnepi konferencia kiadványát is megtekinthetik!

A Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Konferenciája

A konferenciáról szóló anyagot a címre kattintva olvashatják. A konferenciára az UNI NKE RTK és az OE BGK tanárai elhozták hallgatóikat is, akik között ott voltak azok is, akik készülnek az őszi csapatversenyre! A REMOK szervezésében jelent meg a rendezvényen Kandra Lajos úr, a BURKEN Kft. Ügyvezető Igazgatója, aki a térinformatika tárgyában tartott igen értékes tájékoztatást a konferencia résztvevőinek.

XVIII. TAVASZI BIZTONSÁGTECHNIKAI SZIMPÓZIUM 2016

PROGRAM

“Létesítménygazdálkodás az egészségügyben” Országos Konferencia
2015 június 3., Budapest

A fegyveres biztonsági őrségek VIII. Országos konferenciája
2015 május 7-8., Balatonföldvár, Hotel Jogar

A Tudomány Ünnepe 2014
Alapítványunk, küldetésének megfelelően, ez évben ismét kiemelt figyelmet fordított a Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatban való részvételre.

tudomany-unnepe-2014

A képen balról jobbra: Peter Schmidt úr v-v-v egyesület alelnök, Szabó Lajos REMOK kuratóriumi elnök, Dr. Horváth Sándor OE-BGK dékán

2014. november 18-án 15.30 perces kezdettel (a Tudomány Ünnepe ­1. napi rendezvény keretében) Nemzetközi Gépész és Biztonságtechnikai Szimpózium(International Engineering Symposium at Bánki) című rendezvényen a REMOK által javasolt Kriminalisztika témaköre köré szerveződött az előadások nagy része. A REMOK elnöke által felkért előadók a NKE RTK Kriminalisztikai Tanszékének tanárai voltak, akik egyben phd. hallgatóként is tevékenykednek, így megvalósult a lehetőség a phd. hallgatók publikálásának elősegítésére is.

Egyben köszönetünket fejezzük ki az NKE RTK Dékánjának, Prof. Dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok Úrnak, aki biztosította az előadók megjelenését!

A prof. Kovács Tibor által évek óta szervezett és moderált szimpozium tartalomjegyzékét a mellékelt programfüzet 11. oldala tartalmazza, melyet ide kattintva tekinthet meg.

2014. november 19-én a V­V­V Szlovák társszervezet, valamint az Óbudai Egyetem Bánki Kar Biztonságtudományi Doktori Iskola tanszékvezetője Prof. Rajnai Zoltán bevonásával a V­V­V­ÓEBGK­REMOK közös szervezésben webkonferencia megtartásával folytatódott 10.00 órától a Tudomány Ünnepe.

A webkonferencián az OE BGK Biztonságtudományi Doktori Iskola 3 phd hallgatója kapott lehetőséget, hogy egy NEMZETKÖZI tudományos konferencián tartson előadást. A dolgozatok nagy sikerűek voltak, azonnali kérdéseket is feltettek a hallgatóság tagjai az előadóinknak a témához kapcsolódva!

2014. november 20-án a plenáris ülésen, ­ program 3. oldal ­ ünnepélyes aktusra került sor, egy éves közös előkészítő munkát követően, melyet a REMOK gesztorált.

Dr. Horváth Sándor OE­BGK Dékán és dr. Peter Schmidt V­V­V Egyesület Alelnöke, a Plenáris Ülés egyik mozzanataként, Együttműködési Megállapodást kötött, melyet a Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat egyik fő eseménye pillanatában írtak alá!

Alapítványunk a KKV Akadémián

A Piac és Profit – www.piacesprofit.hu – 2014. október 21.-ei rendezvényén alapítványunk lehetőséget kapott a KKV Akadémia keretein belül ismeretterjesztésre, a biztonságtudatos vállalkozói magatartás fejlesztésére. Külön köszönettel tartozunk a lehetőségért Demcsák Mária Ügyvezető Igazgató asszonynak és Demcsák Lajos Kiadói Igazgató úrnak!

A KKV Akadémiai rendezvény programját és képgalériáját ezen linken, míg a REMOK Kuratóriumi elnökének előadását ide kattintva tekinthetik meg

Az alapítvány küldetésének megfelelően célunk a rendvédelem és a magánbiztonság tudományában elért eredmények publikálása a továbbiakban is!

Tudományos szakmai konferenciával tisztelgett a Magyar Tudomány Ünnepe előtt a Kamara

Az eseményre a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész-és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar közös szervezésében került sor.

Tudomány, magánbiztonság, kutatás

Szabó Lajos előadása a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész-és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar közös konferenciáján hangzott el.

Remok–SzVMSzK együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá Szabó Lajos a Remok kuratóriumának elnöke és Német Ferenc az SzVMSzK elnöke 2013. november 26-án.